۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
قرار گرفتن در معرض انفجار می‌تواند به ورود عوامل بیماری‌زا به روده کمک کند.
کد خبر: ۱۳۱۵۸

به گزارش گروه بهداشت و درمان سرطان نیوز، به نقل از آی‌ای، قرار گرفتن مکرر در معرض انفجار می‌تواند باعث نفوذپذیری روده در افراد نظامی شود و این باعث می‌شود که عوامل بیماری زا به راحتی خون آنها را آلوده کنند.

مطالعه‌ای که بر روی افراد متخلف انجام شده است، برای اولین بار نشان می‌دهد که افرادی که در معرض انفجار قرار می‌گیرند، علاوه بر سایر مشکلات شناخته‌شده، ممکن است با مشکلات مربوط به سلامت روده نیز مواجه شوند.

یک سد طبیعی بین روده ما و دیواره روده وجود دارد. این سد روده‌ای از ورود سموم و میکروب‌های مضر به جریان خون ما جلوگیری می‌کند. با این حال، قرار گرفتن در معرض انفجارها می‌تواند این سد را به خطر بیندازد و منجر به نفوذپذیری روده(IP) شود.

به گفته نویسندگان این مطالعه، فردی که این وضعیت را تجربه می‌کند ممکن است به مشکلات روده‌ای و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر مبتلا شود. این به این دلیل است که در چنین شرایطی باکتری‌های مضر می‌توانند وارد خون آنها شوند و سایر قسمت‌های بدن را آلوده کنند.

نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند: در حالی که بدن انسان به طور طبیعی دارای مقداری نفوذپذیری روده‌ای است تا مواد مغذی را از روده عبور دهد، وقتی سد روده خیلی نفوذپذیر باشد، مواد مضر مانند باکتری‌ها می‌توانند از طریق روده به بقیه بدن منتقل شوند.

انفجارها چگونه بر بدن انسان تاثیر می‌گذارند؟

افراد حرفه‌ای نظامی در طول دوران شغلی خود به طور مکرر با انفجار مواجه می‌شوند. جدای از آسیب فیزیکی، این تجربه، آنها را در معرض خطر بالای آسیب مغزی تروماتیک(TBI) قرار می‌دهد. این عارضه که در کهنه سربازان کاملا رایج است.


بیشتر بخوانید


علائم آسیب مغزی تروماتیک عبارتند از سردرد، کُند شدن عملکرد شناختی، آسیب‌های داخلی مغز و کاهش قدرت تمرکز است. اما این موردی است که در مورد عوارض قرار گرفتن در معرض انفجار از آن آگاه بوده‌ایم و محققان خاطرنشان کردند: این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض انفجار در یک محیط عملیاتی نظامی به انتقال باکتری و نفوذپذیری روده همراه با علائم شناختی مرتبط با آن نیز کمک می‌کند و نقش محوری روده و مغز را در عواقب مرتبط با انفجار مشخص می‌کند.

تاثیر انفجار بر روده

بدن انسان دارای چندین نشانگر زیستی یا مولکول است که مسئول حفظ سد روده هستند. محققان سطح چنین نشانگرهای زیستی را در داوطلبان قبل و تا ۱۶ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض انفجار بررسی کردند.

آنها این مطالعه را بر روی ۳۰ نفر که چندین انفجار در سطح پایین را تجربه کرده بودند، انجام دادند. در کمال تعجب، در ۲۳ نفر از ۳۰ شرکت کننده سطوح زیست نشانگر مرتبط با نفوذپذیری روده پس از قرار گرفتن در معرض انفجار دیده شد.

محققان پس از انفجار متوجه افزایش سطح زونولین(Zonulin) شدند. زونولین یک نشانگر زیستی برای نفوذپذیری روده است. این بیماری با اسکیزوفرنی، بیماری التهابی روده و اختلالات مختلف دیگر مرتبط است.

سطح پلاسمایی زونولین پس از یک ساعت و ۱۶ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض انفجار به طور قابل توجهی افزایش یافت.

آنها همچنین متوجه تغییراتی در سطح پروتئین‌های متصل به اسید چرب روده(iFABP) شدند که یکی دیگر از نشانگرهای زیستی نفوذپذیری روده است که برای شناسایی آسیب روده و بیماری‌های مرتبط با روده مورد مطالعه قرار گرفته است.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند: یافته‌های این مطالعه ممکن است تأثیر بالینی گسترده‌ای داشته باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید های روز
آخرین اخبار
انتخاب سردبیر
07:34 - 1403/06/17
آخرین وضعیت پشه آئدس در کشور / ۱۷۸ مبتلای تب دنگی تا هفته اول شهریور
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تا کنون ۱۷۸ مورد ابتلا به «تب دنگی» در کشور گزارش شده، گفت: در حال حاضر، پشه آلوده تنها در یک نقطه از کشور حضور دارد و انتقال محلی فقط در این نقطه صورت می‌گیرد.
08:03 - 1403/06/16
تعطیلات شهریور و کاهش مراجعه تهرانی‌ها برای اهدای خون/ خطر کاهش ذخایر خونی
مدیرکل انتقال خون استان تهران با ابراز نگرانی از آنچه که «استمرار روند کاهش مراجعه برای اهدای خون» خواند، گفت: در حال حاضر، میزان مراجعه برای اهدای خون کم است و همین موضوع خطر کاهش میزان ذخایر خونی را به دنبال خواهد داشت.
پیشنهاد امروز